|
|
|
|

Terápiás szolgáltatások

Terápiás lovagoltatás
2009. májusban újra indultak a lovas terápiás foglalkozások rehabilitációs majorságunkban. A foglalkozásokat nyugodt, jól képzett és terápiában kipróbált lovon, megfelelő szakemberrel és segítőkkel végezzük, az erre a célra kialakított lovas pályán. A terápiás lovaglás ára 3000 Ft/óra. A terápiás foglalkozások 15-20 percesek. 10 alkalmas bérlet vásárlása esetén a 11. alkalmat ingyen biztosítjuk.

Lovagoltatás
Lovaglási lehetőséget biztosítunk csodálatos környezetben a Bükk-hegység lábánál 2500 Ft/óra áron. További információ: Hirskó Renáta 30/647-3789.

Dráma terápia
A fiatalokkal népmeséket, színdarabokat dramatizálnak, verset tanulnak, mondókáznak. A betanult zenés, vagy szöveges darabokat különböző rendezvényeken, ünnepségeken adják elő. Minden foglalkozást játékos tevékenységgel zárnak, amelyet a Jezsuita Gimnázium önkéntes fiataljaival együtt tartanak meg.

Zeneterápia
45 perces foglalkozás keretében a fiatalok különböző hangszerek segítségével ritmizálnak, énekelnek. Népi-, és ünnepekhez igazodó dalokat, ismert énekeket tanulnak és adnak elő.

Euritmia
Mozgásművészeti foglalkozás, amely segítségével a fiatalok tér-érzékelése, beszédfejlesztése, egymásra figyelése fejlődik, ugyanakkor hatással van lelki fejlődésükre.

Kutyás terápia
A foglalkozások célja az állatok megismerése, elfogadása, a felelősségtudat kialakítása az értelmi sérült emberekben.
 

Virtuart Kft.