|
|
|
|

Terápiás szolgáltatások

Lovas terápia

A lovas terápia olyan egyéni, vagy csoportos fejlesztés, mely a lovaglás, illetve a lóval való foglakozás és tevékenységek hatásait használja fel. Célja a sérülés/károsodás, a fogyatékosság/zavar, azakadályozottság/korlátozottság ismeretében a ló és a lovaglás hatásainak felhasználása a minél gyorsabb, eredményesebb gyógyulás, képességfejlődés, és rehabilitáció érdekében. A lovasterápia egy speciális, lóval történő torna, mely feladatok rendszeréből áll, felhasználja a ló sajátos mozgását és tulajdonságait, illetve figyelembe veszi a beteg, sérült állapotát. Egy speciális, komplex fejlesztési módszerről van szó, amely értékes eszköz úgy a gyógyításban, mint a megelőzésben, rehabilitációban és fejlesztésben egyaránt.

 

Kutyás terápia 

Köztudott, hogy az állatok közelsége jótékony hatással van ránk, emberekre. Az állatok puszta jelenléte is terápiás hatásként értelmezhető, nem beszélve a róluk való gondoskodás, a törődés fejlesztő hatásáról. A kutya, mint terápiás eszköz szerepet játszik az interperszonális kapcsolatok alakulásában, valamint kedvező hatással van a szociális, érzelmi fejlődésre és a társas viselkedés elsajátításában is. A kutya, mint szociális facilitátor elősegíti a sérült személyek figyelmének fókuszálását a fejlesztő feladatokra, illetve kiváló motiváló erőforrást jelent. Mindemellett jótékony hatással van a testséma, a lateralitás fejlesztésére, és nem utolsósorban az önbizalom, önértékelés területére fejt ki kedvező hatást.

 

Gyógytorna

A mindennapi fizikai aktivitás, javító hatással bír a testi-szellemi állapotunkra. A mozgás elengedhetetlen az egészségmegőrzés, valamint a megfelelő kondíció, fizikai állóképesség fenntartásában, erősítésében. Az életminőség szempontjából is elengedhetetlen a mozgás. A gyógytorna szerepe legfőképp a mozgásrendszer funkcióinak a javítása, az egyensúly és koordináció fejlesztése, valamint az ezekhez szükséges izomcsoportok erősítése. A célirányos izomerő fejlesztés, mint például hasizom, hátizom, combok, vádli- valamint a komplettebb, összetettebb feladatok szintén a gyógytorna részét képezik.

 

 

Virtuart Kft.