|
|
|
|

Rólunk

 

Rólunk

 

A "Baráthegyi kecskesajt" elnyerte a Hagyományok, ízek, régiók védjegy használati jogát, melyet az OMÉK-on vehettünk át 2013.09.19-én ünnepélyes keretek között a Vidékfejlesztési Minisztériumtól.

http://www.barathegy.com/data/userfiles/IMG_8258.JPGhttp://www.barathegy.com/data/userfiles/IMG_8234.JPG

Kecskéinkről:

Kecskéink a Bükki Nemzeti Park határán elterülő hegyoldalakon, tiszta levegőn, távol a város zajától legelnek. Elvadult gyümölcsösökben, gyógyfüvekben gazdag legelőn szerzik be a tejtermeléshez szükséges tápanyag nagy részét. Az elfogyasztott növények sokfélesége teszi olyan értékessé a kecsketejet, hogy az egészséges táplálkozásban, a gyógyászatban és a kozmetikában egyre nagyobb teret hódít, a reneszánszát élő kecsketej.

Közel 70 fős nyájunkban a fő vérvonal, az alpesi, mely ehhez a hegyvidéki területhez jól alkalmazkodott.

  

 A kecsketej

A kecskesajt kecsketejből készül, mely az egyik legegészségesebb tejfajta. Gyógyító hatását már a 17. században írásban méltatták. Régen, az antibiotikumok felfedezése előtt a tüdőszanatóriumok mellett kecsketenyészetek voltak, hiszen a kecsketej a TBC gyógyításában nagy szerepet játszott.

A kecske testsúlyának tízszeresét termeli meg tejben. A kecske teje több vitamint tartalmaz, és könnyebben emészthető, mint a tehéntej. Forralás nélkül is iható, tejallergiát nem okoz.

 http://www.barathegy.com/data/userfiles/sajt.jpg

A kalcium, magnézium és foszfor aránya és felszívódási képessége az ember számára a legmegfelelőbb. Vastartalma háromszorosa a tehéntejének. Magas fehérjetartalma miatt igen jó roborálószernek tartják.

 

 Sajtkészítőnk ajánlásával:

A kecsketej jótékony hatásáról sokat lehet olvasni könyvekben, interneten. Több éves kecsketejes múltammal a hátam mögött elmesélem saját tapasztalataimat. A munkám során sok emberrel, sokféle egészségügyi problémával találkozom. Jönnek orvosi javaslatra, beteg gyermek részére, daganatos betegek diétájához, legyengült idős embereknek, allergiás betegségben szenvedőknek kecsketejért, tejtermékekért. Van, aki több éve visszajár, ez önmagáért beszél. Volt, súlyos beteg, aki betegsége alatt olyan táplálékhoz jutott, amit élvezettel elfogyasztott és javult a szervezete. Sok reménytelen, elárvult kisállat kerekedett ki, nevelődött fel, jól táplált kismalaccá, kiskutyává.

Aki rendszeresen, a mértékletességet betartva fogyasztja a kecsketejet és a belőle készült termékeket mindenképpen olyan táplálékhoz juttatja szervezetét, ami egészségesebbé, ellenállóbbá teszi azt.

Önmagában az erősítő hatása miatt is érdemes fogyasztani e termékeket, de ha valaki beleszeret, ebbe az íz világba, a gasztronómia egy új területe nyílik meg előtte. Olyan ételeket álmodhat meg önmaga, családja és a barátai számára, ami különlegesebbé, egyedivé és a helyben előállított termékek esetében helyi specialitássá válik.

 

Ha már adtunk a kulináris élvezeteknek, akár szépülhetünk is. A kecsketej összetételének köszönhetően, jól használható, vegyszermentes, természetes testápoló szerré nőtte ki magát.

A tejből, savóból, joghurtból és vajból készült termékek széles skálájával ápolhatjuk bőrünket.

A kecsketej egy csoda a teremtő egy olyan alkotása, melyet áldásként használhat az emberiség.

 

A kecskesajt

Az általában 40-45 %-os zsírtartalmú kecskesajt meglehetősen tömény. Íze igen markáns, ezért csak kevés kell belőle. A legnagyobb hagyománya Franciaországban van a kecskesajtnak, de fogyasztják a görögök, a spanyolok, az osztrákok, a németek, a hollandok, az angolok is.

Virtuart Kft.